solcell lampa

Driv din belysning med hjälp av solens energi

Allt fler väljer att använda sig av solcellslampor, då det är ett miljövänligt och smart sätt att driva belysning på. I dag finns det många olika typer av solcellslampor på marknaden. Det är inte längre svårt att få tag på dem. Det enda som kan vara svårt är att välja vilken solcell lampa man vill ha, då det finns så många att välja bland. Kanske har du själv redan en solcell lampa i ditt egen hem eller din trädgård?

Solcellslampor utomhus

Solcellslampor passar bäst utomhus. Det finns riktigt många utomhusanpassade solcellslampor att välja mellan. Vissa är mer funktionella medan andra är riktigt dekorativa. De allra vanligaste soldrivna lamporna du kan hitta i butikerna är de små lamporna som kan tryckas ner i rabatten eller i en kruka. Denna typ av solcell lampa kan ofta köpas i flerpack, vilket kan vara trevligt om du letar efter lite extra belysning till din trädgård. Om du behöver ett lite starkare ljus kan du skaffa dig en lite större solcellslampa.

Om du vill piffa till ditt uterum eller ditt trädgårdsbord, kan du skaffa ett par snygga solcellslyktor. Solcellslyktor kan fås i en rad olika former och färger. Det kan verkligen lyfta

Oavsett vilken typ av solcell lampa du använder dig av, ska du alltid placera den så ljust som möjligt. Ju fler timmar med solljus den får, desto starkare och längre kommer den att lysa.

solcell lampa

Solcellslampor inomhus

Solcellslampor behöver inte användas utomhus. Du kan helt klart använda dem inomhus också. Det bästa med solcellslampor är att de inte behöver ett uttag som många andra typer av lampor. Så länge din solcell lampa får tillräckligt med solljus, kan du använda den i stort sett vart som helst i ditt hem. Ju mer solljus den får, desto längre och starkare kommer den att kunna lysa. Du skulle med fördel kunna sätta en solcell lampa i ett av dina soligaste fönster. Du skulle även kunna hänga upp några solcellslampor i din inglasade altan eller balkong för att få lite extra mysbelysning där.

Kom som sagt ihåg at placera dina solcellslampor så ljus som möjligt, så att de hinner ladda upp innan det blir mörkt. Annars kommer de inte att fungera som de ska.

Här hittar du solcellslampor

Vart kan man hitta solcellslampor? Svaret på denna fråga är lite överallt. Solcellslampor har som sagt blivit riktigt vanliga och kan fås i de allra flesta butiker. Du kan till och med hitta dem i vissa livmedelsbutiker lite då och då.
Det enklaste sättet att köpa solcellslampor på är genom att beställa dem online. På nätet hittar du det största utbudet av modeller och varianter. Nätbutikerna brukar även ha bättre priser än de fysiska butikerna. Det kan vara värt att tänka på om du vill spara lite pengar när du köper solcellslampor.

Om du inte vill beställa dem online, kan du såklart besöka din närmaste lampbutik eller bygghandel. Där kan du också hitta ett stort urval av solcellslampor för både inomhus- och utomhusbruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *