uv gel naglar

Komplettera stilen med snygga gelnaglar

Vill du ge din stil något extra för att förhöja den? Då ska du satsa på ett par snygga naglar. Något som kan vara värt att testa är uv gel naglar. Gelnaglar kan göra mycket för de flesta typer av stilar, oavsett vad man gillar. Denna typ av naglar kan anpassas på många sätt och på så vis passa de allra flesta smaker.

Hur skiljer sig gelnaglar från andra naglar?

Gelnaglar skiljer sig en hel del från akrylnaglar. För det första är gelnaglar ofta snällare mot huden än akrylnaglar. Om du har en riktigt känslig hud men ändå vill få till snygga naglar, kan uv gel naglar vara det mest skonsamma alternativet för dig. En annan stor fördel med gelnaglar är att de inte luktar lika starkt som akrylnaglar gör. Därför är gelnaglar riktigt bra för personer som är doftkänsliga. Om du är rädd för att få en allergisk reaktion ska du undvika akryl och testa gelnaglar i stället. De är helt enkelt mycket mer skonsamma på flera punkter.

Gelnaglar är inte lika hårda och tåliga som akrylnaglar, vilket kan vara värt att tänka på. Om du vill ha riktigt långa naglar kan akryl därför vara ett bättre alternativ för dig. Om du inte vill ha riktigt långa naglar är detta dock inte ett problem. Då kan du satsa på uv gel naglar.

uv gel naglar

Härdas med UV-lampa

Även när det kommer till härdning skiljer sig uv gel naglar en del från akrylnaglar. Akryl härdas genom att blanda ett pulver med en vätska. Uv gel naglar härdas i stället med hjälp av en UV-lampa. Därav namnet uv gal naglar. Gelén läggs på i flera lager under härdningen. Varje lager behöver härda i ett par minuter. Själva härdningen är enormt viktig, då det är detta steg som avgör hur hållbara naglarna kommer att bli. Om man vill att naglarna ska hålla formen så länge som möjligt, får man verkligen inte skynda på denna process. Det är härdningen som avgör resultatet i slutändan.

Vissa upplever att det bränner lite på nageln under härdningen. Det kan kännas lite obehagligt, men det är absolut inget som är farligt. UV-lampan som används ger ifrån sig ett UV-A-ljus och är därför inte skadligt för dig. Du behöver inte oroa dig för denna typ av ultraviolett ljus.

Anpassa naglarna efter din stil

Du kan enkelt anpassa dina uv gel naglar genom att forma dem till en form som du tycker om. Du kan även köpa gel av olika färger för att ge naglarna lite extra liv. Om du vill ha naglar som ser lite mer naturliga ut bör du hålla dig till en gel utan pigment. Att få till snygga uv gel naglar som passar din stil är riktigt enkelt. Det enda du behöver är lite material, några verktyg och en UV-lampa till härdningen. Med hjälp av dessa saker kan du snabbt komma i gång och fixa dina egna snygga gelnaglar. Om du inte redan har alla nödvändiga saker, kan du alltid investera i ett startpaket. Det finns många bra och prisvärda startpaket på marknaden, så testa gärna ett av dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *