rubiks with a view

Träna din hjärna – Så gör du


Hjärnträning är viktigt för människor i alla åldersgrupper, speciellt för de allra minsta och de äldre. Du kan träna din hjärna på flera olika sätt, till exempel med en klurig liten rubiks kub eller olika övningar. Här kan du läsa mer om varför hjärnträning är så bra för oss människor. Du får även ett par tips på hur du självskulle kunna klämma in lite extra hjärnträning i din vardag.

Kluriga kuber

Rubiks kuber är perfekta redskap när det kommer till hjärnträning. De allra flesta känner nog till 3 x 3 kuben. Denna kub är en av de allra vanligaste rubiks kuberna och är även den kub som är lättast att få tag på. Denna kub passar bra till de allra flesta, men det finns både enklare och svårare rubiks kuber för de som vill ha det. Om du har små barn, skulle du kunna ge dem en 2 x 2 rubiks kub. Om du själv är snabb på att lösa en vanlig 3 x 3 rubiks kub, skulle du kunna köpa en svårare kub.

Du kan läsa mer om olika kuber, samt köpa dem på www.mastercubestore.se. Hos dem hittar du ett stort och brett sortiment av rubiks kuber, så du kan räkna med att de har något för både nybörjare och erfarna kublösare.

rubiks cubes

Räkna ut matteproblem

När du klurar över och räknar ut svåra matteproblem, ger du din hjärna extra mycket hjärnträning. Fördelen med matteproblem är att det finns så många olika problem att välja mellan. Det finns även olika sätt att räkna ut dessa på. Om du älskar matematik, är det här den bästa hjärnträningsmetoden för dig. Du behöver bara räkna ut ett par matteproblem per dag för att ge dig själv din dagliga dos av hjärnträning.

Lös gåtor

Om du inte känner för att lösa en rubiks kub, skulle du kunna lösa ett par gåtor i stället. Att lösa kluriga gåtor är ett utmärkt sätt att träna hjärnan på. Gåtor är ett fantastiskt alternativ för dig som vill träna hjärnan, men som kanske inte tycker om att lösa matteproblem.

Du kan hitta kluriga gåtor på nätet. Det gör du enklast genom att söka efter dem eller genom att klicka in dig på olika samlingssajter för gåtor. På sådana sidor kan du ofta hitta annat klurigt som du kan lösa.

Varför ska man träna hjärnan?

Det finns många bra skäl till att träna sin hjärna. För det första hjälper hjärnträningen till med att hålla hjärnan frisk och vältränad. Precis som många andra delar av kroppen, mår hjärnan bra av att utmanas och tränas. Man skulle nästan kunna jämföra hjärnträning lite med muskelträning. Utan träning kommer hjärnan få svårare att prestera. En vältränad hjärna presterar bättre, speciellt under stressiga situationer.

När du tränar hjärnan med till exempel matteproblem eller en rubiks kub, kommer du snabbt att märka flera skillnader. Du kommer bland annat att må bättre psykiskt. Du kommer även uppleva att du lättare och snabbare kan lösa problem i vardagen. Det finns alltså riktigt många fördelar med att träna hjärnan, så se till att lägga lite tid på det varje dag du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *